>

OM STRYKTIPSET I SISTA STUND

Stryktipset i sista stund är en hyllning till den gamla text-tv sidan men också ett försök att med ny teknik försöka ge en ny vinkel på "experttipsen". En "Harry Boy" på steroider!

Denna sajt försöker förutse Stryktipset med hälp av statistik, historik och Twitter. En avancerad datormodell gör sedan en statistisk förutsägelse som på sidan representeras av procenttal. Ju högre procent, desto större sannolikhet att tecknet faller in.

Självklart ska denna sida inte användas som ett facit för Stryktipset utan mer ses som ett spännande komplement, inte mist i de fall då denna tjänst gör andra förutsägelser än t.ex. Svenska folket. En 70%-ig sannolikhet på en match på denna sida betyder att matcher som liknat denna historiskt sett har slutat med det tecknet 7 av 10 gånger.

Egna rader-funktionen genererar slupvis rader utifrån gällande procentfördelning. Den reducerar också bort osannolika rader, som t.ex sådana med bara ettor, bara kryss o.s.v.

Sannolikhetsberäkningen görs varje natt och det är inte förrän lördag som beräkningen är så bra den kan bli. Inte minst datat från Twitter samlas in in i det sista.